Tietosuojaseloste

BareShop kunnioittaa yksityisyyttäsi ja pyrkii aina suojaamaan henkilötietosi parhaalla mahdollisella tavalla. Pyrimme kaikessa toiminnassamme varmistamaan, että henkilötietojasi käsitellään varmimmalla mahdollisella tavalla sekä yrityksemme sisällä että alihankkijoidemme toiminnassa. Tässä tietosuojaselosteessa on kuvattu, millaista tietoa keräämme ja miten tietoja käytetään.
Henkilötietojen käsittelyn ensisijaisena perusteena ovat asiakas- tai sopimussuhde tai rekisteröidyn antama suostumus tai Rekisterinpitäjän oikeutettu etu.
 
1. Rekisterinpitäjä
Tmi Jenna Österman BareShop (jäljempänä ”BareShop” tai ”me/meidän”)
Y-Tunnus 3287046-5
Osoite: Luotsinkatu 15, 26100 Rauma
Puhelin: 045 253  6020
Sähköposti: info@bareshop.fi
 
 
2. Rekisterin nimi
BareShop asiakas- ja suoramarkkinointirekisteri
 
 
3. Mitä henkilötietoja käsittelemme?
Keräämme henkilötietoja, jotka lähetät meille, kun esimerkiksi rekisteröidyt verkkokauppamme asiakkaaksi, tilaat tuotteita, tilaat uutiskirjeen, otat yhteyttä asiakaspalveluumme, kirjoitat tuotekommentin, kommentoit foorumille tai osallistut kilpailuihin. Kun teet tilauksen lahjaksi toiselle henkilölle, tallennetaan myös hänen tiedot. Tiedot, joita käsittelemme ovat nimi, mahdollinen työpaikka, henkilötunnus, kotiosoite tai työpaikan osoite (ryhmätilaajilla), postinumero ja -toimipaikka, sähköpostiosoite, puhelinnumero, tilaushistoria, tekniset tiedot (käyttäjän IP-osoite ja käytettävä selain) sekä evästetiedot. Lisäksi voimme kerätä tiettyjä henkilötietoja, kuten luottotietoja ja osoitteenmuutoksia, ulkoisista lähteistä.
 
Jotta voit valita Klarnan maksuvaihtoehdoksi, välitämme joitain tietoja, kuten yhteystietosi ja tiedot tilauksestasi Klarnalle. Tietoja tarvitaan, jotta Klarna voi arvioida ja tarjota sinulle sopivia maksutapoja.
 
Tietoja voidaan päivittää myös viranomaislähteistä sekä muilta yrityksiltä lain sallimissa rajoissa.
 
 
4. Miten käytämme henkilötietojasi?
Tietoja voidaan käyttää asiakkuutesi ja tilaustesi hallinnointiin, tunnistautumiseen, suoramarkkinointiin, asiakastutkimuksiin, uutiskirjeisiin, analyysi- ja profilointitarkoituksiin sekä tilastointiin. Tietoja voidaan käyttää myös markkinointimateriaalin lähettämiseen postilla, tekstiviesteillä ja sähköpostilla sekä yhteydenottoihin puhelimitse ja automaattisilla puheluilla, ellet ole itse kieltänyt tätä. Tietoja voidaan käyttää myös sinulle merkityksellisen tiedon välittämiseen ja markkinoinnin kohdentamiseen sekä palveluidemme parantamiseen. Voit lopettaa uutiskirjeemme tilauksen uutiskirjeessä olevan linkin kautta.
 
BareShop voi käyttää alihankkijoita tai palveluntarjoajia palvelujen ylläpitoon, paino- ja jakelutehtäviin, asiakaspalveluun, maksunvälitykseen ja luotonanto ja -maksupalveluihin, käyttäjätietojen hallinnointiin ja analysointiin, tutkimuksiin, asiakasviestintään sekä kampanjoiden toteuttamiseen. BareShopin alihankkijat ja palveluntarjoajat voivat käyttää henkilötietojasi vain tarkoituksiin, jotka on määritelty tässä tietosuojaselosteessa.
 
Yllä mainitut kolmannet osapuolet eivät voi käyttää tietojasi muuhun, kuin tässä selosteessa mainittuihin tarkoituksiin sekä BareShopin määrittelemiin tarkoituksiin. BareShop velvoittaa kolmansia osapuolia pitämään tietosi salassa ja varmistamaan riittävän tietosuojan tason, jotta tietosi ovat turvassa.
 
Tietojesi käsittelyssä BareShop käyttää palveluntarjoajia, joilla voi olla pääsy tietoihin EU/EES-alueen ulkopuolelta, esimerkiksi USA:sta. BareShop vastaa, että tietojen siirto tapahtuu asianmukaisella ja lain edellyttämällä tavalla.
 
Henkilötietojasi voidaan luovuttaa viranomaisille näin vaadittaessa tai laissa määriteltyihin tarkoituksiin.
 
 
5. Miten suojaamme henkilötietosi?
BareShop pitää rekisteröityjen tietojen huolellista suojaamista erittäin tärkeänä. Tiedot tallennetaan sähköiseen järjestelmään, jota suojaavat palomuurit, salasanat ja muut tarvittavat tekniset ratkaisut. Vain määritetyillä BareShopin palveluksessa olevilla henkilöillä sekä henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja tehtäviensä hoitoon, on pääsy rekisterin tietoihin. Kaikkia, jotka käyttävät rekisterin tietoja, koskee salassapitovelvollisuus.
 
 
6. Miten pitkään henkilötietojani säästetään?
Henkilötietojasi pidetään rekisterissä vain niin pitkään kuin se on välttämätöntä, että tässä selosteessa määritelty käyttötarkoitus on täytetty ja mitä laki määrää tietojen säilyttämisestä. Lain määräämän velvoitteen mukaisesti BareShop voi joutua säilyttämään tietoja pidempään kuin edellä mainittu ajanjakso edellyttää.
 
Vanhentuneet ja tarpeettomat tiedot tuhotaan asianmukaisella tavalla. Henkilötiedot viedään rekisteriin siinä muodossa, missä rekisteröitävä on antanut ne ja päivityksen voi tehdä joko rekisteröity itse tai BareShop rekisteröidyn tekemän pyynnön perusteella.
 
 
7. Henkilötietojesi tarkastaminen, päivitys, korjaaminen ja poistaminen
Asiakkaana sinulla on oikeus tarkistaa, mitä tietoja sinusta on tallennettu BareShopin asiakas- ja suoramarkkinointirekisteriin. Tarkastusoikeus voidaan evätä laissa säädetyin perustein. Tarkastusoikeuden käyttäminen on lähtökohtaisesti maksutonta. Sinulla on oikeus koska tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä, mikäli koet, että BareShop on käsitellyt tietoja lainvastaisesti tai että BareShopilla ei ole oikeutta käsitellä rekisteröidyn tietoja. Vastustamisoikeus ei koske sellaista tietojen käsittelyä, johon laki velvoittaa BareShopia.
 
Sinulla on oikeus saada virheelliset tiedot oikaistuiksi tai puutteelliset tiedot täydennetyiksi sekä oikeus vaatia tietojesi poistamista asiakas- ja suoramarkkinointirekisteristämme. Voit myös itse poistaa profiilisi BareShop.fi -verkkokaupasta ja päivittää siellä olevat tietosi. Poisto-oikeutta ei kuitenkaan ole siltä osin kuin tietojen käsittely ja säilyttäminen rekisterissä on välttämätöntä BareShopia koskevan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai muun laissa säädetyn perusteen johdosta.
 
Siltä osin kun olet itse toimittanut asiakas- ja suoramarkkinointirekisteriimme tietoja, joita käsitellään antamasi suostumuksen tai toimeksiannon nojalla, sinulla on oikeus saada tällaiset tiedot pääsääntöisesti koneluettavassa muodossa ja oikeus siirtää nämä tiedot toiselle rekisterinpitäjälle.
 
Sinulla on oikeus milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Voit myös poistaa profiilisi BareShop.fi -verkkokaupasta, päivittää tietosi ja kieltää sinulle kohdistetun markkinointiviestinnän. Sinulla on oikeus ottaa meihin yhteyttä ja vaatia BareShopia sekä kaikkia kolmansia osapuolia poistamaan kerätyt, sinulle kuuluvat henkilötiedot.
 
Mikäli tietojasi käsitellään suostumukseesi perustuen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumus ilmoittamalla tästä meille tämän tietosuojaselosteen mukaisesti.
 
Sinun tulee lähettää oikeuksiasi koskevat pyynnöt kirjallisena tai sähköpostitse kohdassa 1 mainittuun osoitteeseen. BareShop voi pyytää rekisteröityä tarkentamaan pyyntöään ja varmentamaan henkilöllisyyden ennen pyynnön käsittelemistä. BareShop voi kieltäytyä pyynnön toteuttamisesta sovellettavassa laissa säädetyllä perusteella. BareShop vastaa pyyntöihin yhden (1) kuukauden sisällä pyynnön esittämisestä, ellei ole erityisiä syitä pidentää vastaamisaikaa.
 
Sinulla on oikeus valittaa viranomaiselle, mikäli BareShop ei ole noudattanut tietosuojalainsäädäntöä.
 
 
 
8. Tilin poistaminen
Olethan sähköpostitse yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli haluat poistaa BareShop-tilisi. Yhteystiedot löydät Asiakaspalvelu-sivultamme.
 
 
 
9. Sosiaalisen median liittinnäiset
Käyttäessäsi verkkosivujamme, sinun on mahdollista jakaa tietoa sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa,  sosiaalisen median liitännäisten avulla (esimerkiksi jakamalla mainoksemme toisille käyttäjille sosiaalisten medioiden kautta). Mikäli jaat tietoa sosiaalisen median liitännäisten avulla, selaimesi välittää seuraavat tiedot:
 
• vierailusi päivämäärän ja kellonajan
• Internet-/URL-osoitteen, jossa parhaillaan olet
• IP-osoitteesi
• tiedon käyttämästäsi selaimesta
• tiedon käyttöjärjestelmästäsi
• käyttäjänimesi, mikäli olet rekisteröitynyt käyttäjä kyseisessä sosiaalisen median kanavassa, sekä tarvittaessa etu- ja sukunimesi, ja
• tiedon siitä sisällöstä, jonka haluat jakaa sosiaalisen median liitännäisen avulla (esimerkiksi henkilötiedot, kun henkilö kutsutaan mukaan ryhmätilaukseen).
 
 
Tällaisten tietojen osalta noudatamme kyseessä olevan sosiaalisen median toimijan ehtoja. Kehotamme sinua ottamaan selvää millaista tietoa ja mihin tarkoitukseen tietoa kerätään liitännäisten avulla. Voit estää sosiaalisen median liitännäiset selaimesi asetuksista.
 
 
10. Linkit
Verkkokauppamme BareShop.fi voi sisältää linkkejä muihin verkko-osoitteisiin. Tämä tietosuojaseloste koskee vain BareShop.fi -verkkokauppaa. Kun siirryt toiseen verkko-osoitteeseen, kehotamme sinua lukemaan kyseistä sivustoa koskevan tietosuojaselosteen. Huomioithan, että BareShop ei vastaa siitä, miten muut verkkopalvelut käsittelevät henkilötietojasi.
 
 
11. Evästeet
BareShopin verkkosivuilla käytetään evästeitä. Jotta verkkosivut toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla, sinun on sallittava verkkoselaimesi evästeiden käyttö. Evästeillä kerätään teknistä tietoa ja tietoa sivujen käyttötavoista. Näiden tietojen avulla verkkosivuja kehitetään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin entistä paremmin. Voit tarvittaessa poistaa evästeet käytöstä selaimen asetuksista. Jos toiminto otetaan pois käytöstä, voi osa verkkosivujen toiminnoista hidastua tai pääsy joihinkin osioihin estetään kokonaan.
 
 
12. Tietosuojaselosteen muutokset
BareShop kehittää toimintaansa jatkuvasti ja pidättää siksi oikeuden muuttaa tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä verkkosivuillaan. Muutokset voivat perustua myös muutoksiin lainsäädännössä. Suosittelemme, että tutustut säännöllisesti tietosuojaselosteen sisältöön.